Hvor ofte bør du vaske hunden din

Hvor ofte bør du vaske hunden din

4-01

Hvis du er kjæledyrforelder over lengre tid, har du utvilsomt møtt kjæledyr som elsker å bade, de som forakter det og de vil gjøre alt for å unngå å bli våte.

Kjæledyr som strekker seg over badekar mens de gjør limbo med alle fire potene, kan badetid være en unik opplevelse.

Noen foreldre som bader kjæledyret sitt en gang i måneden, og noen gjør dette hver dag. Faktisk er ingen av tilnærmingene veldig bra. Det er ikke så forferdelig hvis du vil bade kjæledyret ditt en gang i uken.Hvor lenge du bader hunden din, avhenger mye av kjæledyrets hudtype og oppvekstmiljøene.Hvis huden deres er på den godt smurte, fete enden av spekteret, kan du bade hunden en gang i uken.Hvis kjæledyrets hud er mer på den tørre siden, kan ukentlig bading føre til tørrere hud og mer dander å slite med.

Nå som sommeren er her, kan bading en gang i uken migrere fra innendørs til utendørs når været er fint.Ikke bare gir det en endring av natur, men rotet kan bli mye mindre hvis det håndteres riktig.Nøkkelen er å ha alt forberedt, iscenesatt og kjæledyret tatt i bånd for å kontrollere hvor de streifer rundt når de er ferdige med badet.

Å gjøre badetiden morsom er avgjørende. Ta med leker, godbiter og andre fristelser som vil distrahere kjæledyret ditt fra å innse at de står i og blir sprutet med vann. Du kan bruke hundebadesprøyten og massasjebørsten.

4-02

Kjæledyr elsker å bli tørket av.Å pakke en hund inn i et håndkle kan være en veldig morsom opplevelse da de vrir seg gjennom innpakningen mens de blir tørrere. En hårføner på lav varme og mild kraft er passende for å tørke kjæledyret raskere.Hvis hunden din frykter lyden av en hårføner, si oppmuntrende ord som "Good boy" til hunden din og gi den litt godbit.


Innleggstid: 05-09-2020