Trenger hunden pels om vinteren

ab1

Snart kommer vinteren. Når vi tar på oss parkasene og sesongens yttertøy, lurer vi også på – trenger en hund frakker om vinteren også?

Som hovedregel er store hunder med tykke, tette pels godt beskyttet mot kulde.Rasene som Alaskan Malamutes, Newfoundlands og Siberian Huskies, med pelsfrakker genetisk designet for å holde dem varme.

Men det er hunder som må beskyttes om vinteren, de trenger pels og myk seng.

Små korthårede raser kan ikke enkelt generere og beholde nok kroppsvarme til å holde seg varme.Disse små valpene som chihuahuaer og franske bulldoger trenger en varm pels om vinteren.

Hunder som sitter lavt til bakken.Selv om raser har tykke pels, sitter magen lavt nok til bakken til å børste seg mot snø og is, så en jakke er også nødvendig for dem som Pembroke Welsh Corgis. Slanke raser med kort hår bør også beskyttes mot kulde, som greyhounds og Whippets.

Når vi vurderer om hunder trenger pels, bør vi også vurdere hundens alder, helsetilstand og tilvenning til kalde temperaturer.Senior, svært unge og syke hunder kan ha problemer med å holde seg varm selv under milde forhold, mens en frisk voksen hund som er vant til kulde kan være ganske fornøyd selv når det er veldig kaldt.


Innleggstid: 02-november 2020